USUI SHIKI REIKI RYOHO 

 
 

Mikao Usui

Iniţiat de la vârsta de patru ani în meditaţie şi în unele arte marţiale, Mikao Usui a fost multă vreme obsedat de întrebarea: "De ce nu putem vindeca şi noi bolnavii aşa cum făcea Iisus?". Răspunsul i s-a revelat după o meditaţie de 21 de zile desfăşurate pe muntele Kurama din Japonia. Astfel, a apărut sistemul Reiki, astăzi cunoscut în întreaga lume. În anii ce i-au rămas de trăit, Mikao Usui s-a consacrat tratării bolnavilor şi formării de terapeuţi Reiki.

Ce este Reiki?

Iată câteva dintre definiţiile date, de-a lungul timpului, acestui sistem:

 ·     Tehnică de vindecare spirituală (Mikao Usui)
 
·     Reiki este un sistem. Acolo nu există nici o superstiţie, doar fapte reale (Hawayo Takata)
 
·     Înţelepciune şi Adevăr (Hawayo Takata)
 
·     Ştiinţă şi Artă (Hawayo Takata)
 
·     Energia Spirituală a Forţei Vieţii (rev. Joseph Sparti)
 
·     Reiki este Dragoste, Compasiune, Armonie, Adevăr, Încredere şi Lumină. Este o expresie a noastră înşine.

În Reiki nu veţi folosi propria dumneavoastră energie, ci fluxul energiei universale a vieţii, care va fi canalizat spre cei din jurul dumneavoastră prin intermediul mâinilor, ochilor, suflului sau intenţiei.

REI – înţelepciune divină, minune, universal, luminozitatea divină, omniprezent, omnipotent, strălucitor, universal, clar etc.

KI – energia vitală, forţa universală, forţa generatoare a cerului şi pământului. (În chineză se numeşte chi, în sanscrită – prana, în creştinism – lumină etc.)


Idealurile Reiki

 ·     Arta secretă a chemării fericirii,
 ·     Vindecarea spirituală a tuturor bolilor,
 ·     Începând de azi elimină teama,
 ·     Începând de azi nu mai fi îngrijorat,
 ·     Începând de azi devotează-te muncii tale,
 ·     Începând de azi ai grijă de semenii tăi şi de toate fiinţele vii,
 ·     Dimineaţa şi seara împreunează-ţi mâinile pentru rugăciune,
 ·     Rosteşte aceste cuvinte din inima ta şi cântă aceste cuvinte.


Ce nu este Reiki?

 ·     Nu este o religie.
 ·     Nu este un cult.
 ·     Nu este o sectă.
 ·     Nu este un panaceu universal.
 ·     Nu este medicină alternativă.


Principiile Reiki

 ·     Numai astăzi voi renunţa la furie.
 ·     Numai astăzi voi renunța la îngrijorare.
 ·     Numai astăzi voi mulţumi pentru multele binecuvântări primite.
 ·     Numai astăzi voi munci în mod cinstit.
 ·     Numai astăzi voi fi bun cu vecinul meu şi cu toate fiinţele.

Cele cinci principii Reiki provin din cele enunţate de împăratul Meiji (1818-1912).


USUI SHIKI REIKI RYOHO ŞI CARACTERISTICILE REIKI

Usui Shiki Reiki Ryoho este sistemul Reiki care se practică şi se predă actualmente cel mai mult pe glob, care combină învăţăturile şcolii Takata cu cele japoneze, provenite din Usui Reiki Gakkai. Acest sistem implică o combinaţie a celor două stiluri de Reiki, cel occidental şi cel oriental, practicat în Japonia. Deşi e o îmbinare a învăţăturilor spirituale ale celor două curente, este simplu, uşor de învăţat şi de aplicat în societatea modernă. Este flexibil, adaptabil oricărei situaţii, foarte practic, disponibil pentru toţi cei interesaţi şi furnizează rezultate şi efecte imediate, vizibile, deosebite.


GRADELE REIKI (manual)

Gradul I: după inițiere, practicantul poate face autotratament iar după un timp şi tratament. Pozițiile de punere a mâinilor sunt simple și intuitive, se merge pe principiul de sus în jos, urmărindu-se chakrele, pe fața și pe spatele trupului. De asemenea se aplică mâinile în locurile dureroase.

Gradul al II-lea: după inițiere, practicantul primește primele simboluri Reiki, cu ajutorul cărora își poate activa palmele pentru o mai mare eficiență și poate face tratament și prin realizarea și vizualizarea simbolurilor în anumite puncte bine precizate. Poate efectua tratamente la distanţă şi tratamente mai eficiente folosind simbolurile. De asemenea, simbolurile permit curățarea încăperilor de energii negative, dăunătoare, curățarea și energizarea mâncării, dar și trimiterea luminii la distanță, crearea câmpurilor de protecție.

Gradul al III-lea - sau profesor -: după inițiere, practicantul primește noi simboluri și învață tehnici suplimentare. Poate face acordaje altor persoane. De multe ori, acest grad se "sare" şi se trece direct la maestru.

Maestru: după inițiere, noul maestru poate la rândul lui să facă altora inițieri/acordaje şi cunoaşte simbolurile specifice maeştrilor.

După fiecare inițiere, urmează o perioadă de criză de vindecare, de purificare, cu o durată de 21 de zile, în care practicantul trebuie să-și facă autotratament zilnic și să practice un regim de viață cât mai echilibrat și cu un meniu lacto-vegetarian.

 

-----------------------------------------------
din Manualul Usui Shiki Reiki Ryoho
de
Manea Mircea-Laurenţiu

 

 

Servicii

Acasa

Contact