TERAPIE RADIANTĂ

 

 

Terapia radiantă - numită și Reiki autentic sau TRT - este o tehnică de relaxare și meditare simplă, dar puternică.

A fost descoperită la mijlocul anilor 1800 de către călugărul japonez Mikao Usui, care a găsit această știință în sutrele tibetane antice. Printre discipolii săi se numără, în ordine cronologică, medicii Jujiro Hyashi, Hawayo Takata, Barbara Ray. Tehnica Radiantă este recunoscută și utilizată pe larg în Europa și America.

Terapia radiantă sau Reiki autentic denumește sistemul energetic transcedental de șapte nivele. Tehnica de vindecare se realizează prin canalizarea și transmiterea energiei universale - cea mai pură din sistem - cu ajutorul mâinilor. Terapeutul așează palmele (există 12 poziții diferite ale mâinilor) la nivelul chakrelor (centre energetice pe corp) pentru a energiza întreaga ființă.

Tehnica radiantă nu vindecă boli, ci restabilește echilibrul energetic, ceea ce are ca efect îmbunătățirea imunității și instalarea stării fizice și psihice de bine. O ședință de terapie radiantă durează  45 - 75 de minute.

Tehnica radiantă poate fi combinată cu alte terapii alternative, precum masajul, reflexologia, acupunctura, homeopatia. Promovând starea de calm, liniște și echilibru, terapia radiantă este foarte eficientă în reducerea stresului. Alt efect important este creșterea rezistentei la îmbolnăvire, putând fi un mijloc de prevenție. Ședințele regulate de terapie au ca efect optimizarea întregii ființe, la nivel psihic, emoțional și fizic. Reiki autentic s-a dovedit a fi benefic în problemele emoționale, mentale sau în relațiile interpersonale, rezolvarea problemelor la locul de muncă, stresul asociat cu învățatul sau performanța, ameliorarea durerilor în urma accidentărilor, îmbunătățirea respectului de sine, precum și stresul asociat cu insomnia, durerile de spate, hipertensiunea și stările de anxietate.


Autor: Camelia Airinei

 

 

Servicii

Acasa

Contact